به گزارش «نماینده» به نقل از وطن امروز، لازم است به همه خریدهای یک سال اخیر استقلال و پرسپولیس نگاه کنیم تا متوجه شویم چگونه آنها بیمحابا به سراغ تغییرات وسیع میروند. از یک سو میگویند مشکل مالی دارند از سوی دیگر یکی دو جین فوتبالیست با مبالغ بالا میخرند و سپس بدون هیچ استفادهای آنها را در فهرست مازاد میگذارند. اتفاقی که در هیچ تیم حرفهای در جهان رخ نمیدهد، چون برای آنها برنامهریزی قبل از خرید از اهمیت ویژهای برخوردار است. در ابتدا به پرسپولیس میپردازیم. آمار حیرتآور است. ببینید آنها چگونه تن به تغییرات وسیع دادهاند. معمولا وقتي يك مسابقه فوتبال يا يك دوره ليگ به پايان ميرسد خيلي راحت ميتوان درباره عملكرد يك تيم صحبت كرد و در پايان هم نتيجه گرفت كه دلايل ناكامي يا موفقيت آنها چه بوده است.
سال گذشته در همين روزها، پرسپوليس باشگاهي شده بود براي حضور بازيكنان اسم و رسمدار يا آنهايي كه در ليگ يازدهم عملكرد خوبي داشتند. پرسپوليس فصل پیش با جلال حسيني، محسن بنگر، كريم انصاريفرد، محمد قاضي، شهاب گردان، نيلسون و حسين ماهيني به توافق رسيد و دركنار آنها مهدويكيا، علي كريمي و جواد كاظميان را هم داشت. در آن مقطع اكثر اهالي فوتبال، پرسپوليس را يك تيم كهكشاني ميدانستند اما جذب مانوئل ژوزه ناشناس با فوتبال ايران تمام رشتهها را پنبه كرد. به خریدهای پرسپولیس توجه کنید؛ كريم انصاريفرد كه آمده بود عنوان آقاي گلياش را تكرار كند و در 30 مسابقه هم به زمين رفت فقط 8 گل زد؛ آن هم پس از هر 239 دقيقه. همين بازيكن امروز نه در پرسپوليس جايي دارد و نه به تيم ديگري رفته است. ميثم نقيزاده كه شايد علي دايي امروز افسوس از دست دادن او را بخورد خريد خوبي بود اما اميدوار بودن به جذب دهنوي يا حداديفر باعث شد قيد او كه خيلي هم خوب عمل كرده بود را بزنند. نقيزاده فصل آينده براي گسترش فولاد بازي خواهد كرد.
از سوی دیگر اميرحسين فشنگچي كه ميگفتند از بازيكنان مورد علاقه گلمحمدي به لحاظ فني است و با اينكه در 22 بازي بهميدان رفت امروز بدون تيم مانده و حتي گلمحمدي هم او را براي نفت تهران نميخواهد. ولاتكو گرزدانفسكي و ماركو پروويچ 2 خارجي پرسپوليس كه در نيمفصل آمدند و شروع خوبي هم داشتند جايي در تفكرات تاكتيكي دايي پيدا نكردند. علي كريمي هم كه كاملا مشخص بود با تغييرات كادر فني جايي در پرسپوليس نخواهد داشت. او كه پس از باخت در فينال حذفي در اظهارنظري احساساتي از فوتبال خداحافظي كرده بود بهتراكتورسازي رفت تا يك فصل كمحاشيه را پيشرو داشته باشد. سامان آقازماني كه در نيمفصل از سوي يحيي گلمحمدي كنار گذاشته شده بود و با خواست علي دايي به راهآهن رفته بود حالا نهتنها جايي در تيم دايي ندارد بلكه با هيچ تيم ليگ برتري هم قرارداد امضا نكرده است. جواد كاظميان و شهاب گردان هم نيمفصل جدا شدند. كاظميان كه كاملا از گلمحمدي دلخور است بهتراكتورسازي رفت و گردان به اصفهان بازگشت و اينبار پيراهن سپاهان را پوشيد و رضا محمدي از سپاهان به پرسپوليس آمد. عادل كلاهكج در نيمفصل از سپاهان به پرسپوليس آمد و با اينكه قرارداد داشت علي دايي او را نخواست. كلاهكج فصل جديد با پيراهن استقلال خوزستان بهميدان ميآيد. مهرزاد معدنچي كه 29 هفته تماشاگر بود در ليست خروجيها قرار گرفت و احتمالا به فجرسپاسي ميرود. افشين اسماعيلزاده كه از داماش و فرشاد احمدزاده كه از پارسه آمده بودند فقط يك بار فرصت بازي پيدا كردند. احمدزاده به تراكتورسازي رفت و اسماعيلزاده بدون تيم است. نکته این است؛ در پرسپوليس فعلي غير از مهدويكيا كه خداحافظي كرده و غلامرضا رضايي هم كه منتظر وصول مطالباتش است، 18 بازيكن ديگر در این تیم رفت و آمد داشتهاند و این اوج بیثباتی است و ممکن است تیم را دستخوش اتفاقات تازه کند.
خریدهای استقلال همگی پر شدند
همانطوری که پرسپولیس امسال سال پرتغییری پشت سر گذاشت، استقلال نیز با سرمربیگری امیر قلعهنویی تغییرات زیادی در بازیکنان تیمش انجام داده است. تغییراتی که بدهی زیادی روی دست باشگاه استقلال گذاشته است. امیر قلعهنویی در حالی از 7 بازیکن جذب شده در نیم فصل نخست، تنها 2 نفر را حفظ کرده که این مساله میتواند انتقادی بزرگ بر عملکرد او در فصل نقل و انتقالات باشد. استقلال که در این فصل با خرید محمدمهدی نظری، احمد جمشیدیان، محمد قاضی، فردین عابدینی، پژمان نوری و علیرضا نیکبخت واحدی تلاش دارد خیز بلندی برای کسب عنوان قهرمانی در آسیا بردارد، فهرست خروجی بلندبالایی را برای این فصل اعلام کرده است. در این فهرست اشجاری، حمودی، بائو، کیانوش رحمتی، ایمان موسوی، ویسنته آرزه، محمدرضایی، فرزاد حاتمی و آرمن طهماسیان حضور دارند. نکته قابل توجه در این فهرست حضور همه خریدهای نیمفصل گذشته استقلال در فهرست مازاد این تیم است.
استقلال در نیمفصل لیگ گذشته حسن اشجاری، ویسنته آرزه، ایمان موسوی، عباس محمدرضایی، فرهاد مجیدی، حجت چهارمحالی و فرزاد حاتمی را جذب کرده بود و جالب است که جز مجیدی و چهارمحالی سایر بازیکنان همگی در فهرست مازاد استقلال قرار گرفتهاند. البته نباید فراموش کرد چهارمحالی حتی یک دقیقه هم فرصت حضور در استقلال را نیافت. قرار گرفتن نام این بازیکنان حاکی از بیدقت و عدمخرید بر اساس نیاز از سوی کادر فنی است وگرنه نمیتوان قابلیتهای فنی بازیکنان یاد شده را نفی کرد و اساسا باید پرسید چرا باشگاه استقلال که این روزها از بیپولی گلایه دارد، پولش را برای بازیکنانی خرج کرده که یک نیمفصل بیشتر در این تیم دوام نیاوردند؟ کادر فنی استقلال درباره بازیکنان جدا شده از این تیم، هیچگاه صراحتا صحبت نکرده و عجیب این است که مسؤولان این تیم بارها و بارها مدعی میشوند میخواهند اسکلت تیم سال گذشته را حفظ کنند.
امیر قلعهنویی در گفتوگویی مدعی شده: «آنهایی که به افکار ما بخورند را حفظ میکنیم.» هرچند او مشخص نکرده آیا بازیکنانی که این تیم با صرف هزینههای گاه گزاف، آنها را به خدمت گرفته، به افکار او میخوردند یا خیر ولی کافی است کمی درباره بازیکنان جذب شده توسط او بیشتر تامل کنیم. استقلال، سیدایمان موسوی را از نفت تهران جذب کرد؛ مهاجم سرعتیای که مدتها بود در این تیم خوش میدرخشید اما هزینه انتقال این بازیکن کمی عجیب بود. استقلال حاضر شده بود امین منوچهری و سیدمیثم حسینی را به نفت بدهد تا او را جذب کند؛ 2 بازیکنی که یکی سر از پرسپولیس درآورده و دیگری در راهآهن توپ میزند. جالب اینجاست که امین منوچهری در نفت تهران 6 گل به ثمر رساند و بهترین بازیکن این تیم در نیمفصل دوم رقابتها لقب گرفت. میثم حسینی هم آنقدر خوب بود که پرسپولیسیها حاضر شوند او را به تیمشان دعوت کنند. کادر فنی استقلال دقیقا نمیگوید که منظور از بازیکنانی که به افکارش میخورند چیست ولی هرچه هست، قرار دادن اکثر بازیکنان جذب شده در نیمفصل در فهرست مازاد استقلال توسط قلعهنویی و کادر فنی استقلال نمیتواند خارج از این مساله باشد که خریدهای نیمفصل این تیم بدون کار کارشناسی صورت گرفته است. اگر استقلال در خریدهای اخیرش هم توجه چندانی به این امر نداشته باشد، آیا بار دیگر استقلال جدا از خسارتهای مالی، در نتیجهگیری بویژه در لیگ قهرمانان آسیا هم دچار مشکل نمیشود؟
نظر شما